מגורים 3 קיבוץ עינת

פרוגרמה: מגורים | מיקום: קיבוץ עינת | שטח: 160 מ"ר | סטטוס: תכנון מפורט

בפרויקט זה נתבקשנו לסייע למשפחה בת חמש נפשות לתכנן הרחבה למבנה מגורים קיים.

הפרויקט טמן בחובו מתח אינהרנטי המשותף להרבה משפחות צעירות הניגשות לתכנן את ביתן כיום; המתח בין הרצון לתכנן את בית חלומותיהם לבין מוגבלות תקציבית.

מתח זה חייב פתרונות יצירתיים. על מנת לעמוד במגבלות התקציב, הוחלט לעשות שימוש במבנה הקיים כ-75 מ"ר, כאשר החלל הפנימי שלו תוכנן מחדש כך שיכיל אך ורק את פונקציות המגורים הפרטיות (חדרי שינה, חדרי אמבטיה), בעוד פונקציות המגורים הציבוריות (המטבח והסלון) הועתקו לאגף החדש.

שני האגפים נבדלים האחד מן השני בצורתם ובחומרי הבנייה. הבית הקיים שמר על מאפייניו הכפריים, בעוד האגף החדש נבנה במעטפת בטון חשוף, עוצב ותוכנן בסגנון מודרני, חללים מרווחים ושפע של אור טבעי, ואפשר ללקוחות לממש את שאיפותיהם האומנותיות והעיצוביות.

הכניסה הראשית והמבואה תוכננו כאלמנט שקוף המחבר בין שני האגפים ומשקיף לפטיו פנימי המשלים את התמונה הכוללת ויוצר מכלול אדריכלי אחד שלם המתפקד כבית מגורים.