שער הפארק

פרוגרמה: משרדי מועצה, מועדון קשישים וספרייה | מיקום: צור יצחק | שטח: 400 מ"ר | מזמין: מועצה מקומית דרום השרון | סטטוס: הצעת תכנון


 

צור יצחק הוא יישוב קהילתי בצד המזרחי של ישראל, ממוקם באופן אסטרטגי על רכס הצופה אל סביבתו.
רוב החלקות מתאפיינות בטופוגרפיה תלולה עם נוף מרשים.

משרדנו הוזמן להציע פתרון למבנה ציבור על מגרש בעל מדרון צפוני הפונה לפארק רחב ידיים ונהנה מתצפית צפונית מרהיבה. יחד עם זאת, מבנה קיים חוסם את הגישה העיקרית לפארק ומנתק אותו מהרחוב.

החלטנו לקרוא לפרויקט ״שער הפארק״ ושמנו לנו כמטרה לחבר את הרחוב עם הפארק המתוכנן ולהמעיט בנוכחות הפיסית של המבנה בשל בינוי סביבתי צפוף ומאסיבי.

הפונקציות של המבנה מתחפרות במדרון ופותחות חזית זכוכית רחבה לנוף הצפוני, גג המבנה מתיישר עם מפלס הרחוב ומשמש המשך ישיר לפארק הקיים עם פיתוח סביבתי אלגנטי ושימושי לתושבי השכונה.

המבנה נחלק פרוגרמתית לשני איברים כשבניהם מרפסת פתוחה לנוף המקשרת בעזרת גרם מדרגות בין הפארק התחתון, הטבעי, לפארק העליון המבונה. גרם המדרגות נטמע בפיתוח הסביבתי של הפארק העליון ומסומן באלגנטיות עי פרגולה מגוננת . ירידה בגרם המדרגות חושף לאיטו מבט פנורמי מפתיע  העוזר לקשור בין השלבים השונים בטיול: מהרחוב, אל הפארק העליון, הבנוי ודרך המבנה עצמו אל הפארק הטבעי ובכך מגלם את תפקידו כשער הפארק.