מגורים 2 קיבוץ עינת

פרוגרמה: מגורים | מיקום: קיבוץ עינת | שטח: 160 מ"ר | סטטוס: הושלם 2013

בפרויקט זה נתבקשנו לתכנן בית מגורים בקיבוץ פסטורלי באזור השרון. המגרש הציג אתגר תכנוני היות וממוקם במרכז הקיבוץ, מוקף שכנים מכל צדדיו. המטרה המרכזית של התכנית הייתה לייצר מבנה מגורים עם פרטיות מקסימאלית, כדרישת המזמין, תוך השארת תחושת הפתיחות והמרחב של המגורים בקיבוץ, החדרת שפע של אור ואוויר, עם דגש על הקשר בין הפנים לחוץ.

המבנה תוכנן ועוצב כשלוש מסות מלבניות אשר מוקמו באופן התוחם אזור של חצר פרטית הפונה לאזור היחיד בו אין שכנים צמודים.

תכנון זה אפשר למקם את החללים הפרטיים של הבית (חדרי השינה וחדרי השירותים) במעטפת המבנה הפונה אל השכנים, בעוד חלל המגורים הציבורי נפתח אל החצר הפנימית באופן אשר עדיין שומר על אינטימיות בני הבית.

הטופוגרפיה באתר, אפשרה חצר מפלסית ומדורגת, המאפשר חיבור הדרגתי בין הבית לבין הסביבה החיצונית לו.