שכונה כיסופים

תכנית: תב"ע להתחדשות עירונית | מיקום: כפר סבא | שטח: 30.000 מ"ר | לקוח: עיריית כפר סבא | סטטוס: הפקדה 

שכונת כיסופים נבנתה בשנות ה -60, וסבלה מעשרות שנים של הזנחה. לאחרונה שניים מתוך אחד עשר הבניינים בשכונה עברו תהליך בניה מחדש (תמ"א 38) ושאר הבניינים החלו תהליך דומה. במהרה התברר לעירייה כי נדרשת גישה תכנונית רחבה יותר לשכונה, שתמתן את הצפיפות הצפויה ותיקח בחשבון את כל ההיבטים והצרכים של בלוק עירוני חדש- צרכים מסחריים, פארקים ומבני ציבור.

המטרות של צוות התכנון הייתה להקטין את צפיפות המגורים, לתת מענה לצרכים ברמה השכונתית ולקשור הכל במרחב קרקעי נגיש ומזמין להולכי הרגל.

הדרכים להשגת מטרות התכנון, היו להפחית את גובהי הבניינים על ידי הגדלת התכסית שלהם ואופטימיזציה של חלוקת זכויות הבנייה בבלוק. מהלכים אלו אפשרו לנו ליצור אזורים ירוקים ושבילי הליכה, לחדש מבני ציבור קיימים ולהוסיף חדשים, וכן להוסיף מסחר בקנה מידה שכונתי על מנת ליצור בלוק עירוני מעורב שימושים.

שינוי מיקום של מבנה המתנ"ס אפשר לשדרה ירוקה קיימת לחצות את המתחם, ומיקום של רוב מבני הציבור לאורכה יצר "עוגן" ירוק לשכונה, ומקום שבו אנשים יכולים להיפגש וליהנות משלל פעילויות פנאי.

מאמצים רבים נעשו כדי למזער את תחושת הצפיפות, זאת על ידי  צמצום גבהי הבניינים , מספר שכנים לכל כניסה ומספר דירות בכל קומה. מאמץ מיוחד נעשה כדי לשמר עצים קיימים, להוסיף חדשים באופן שיאפשר להם להגיע לגודל מלא גם כאשר הם ממוקמים על גבי חניונים תת קרקעיים. הכל על מנת לאפשר ציפוף מושכל ואחראי ולייצר שכונה חדשה השומרת על הערכים והאיכויות של השכונה הקיימת כמו גם על התושבים הקיימים והחדשים שיבואו.