גן הקצין הבריטי

המטרה העיקרית בפרויקט הייתה  לשמר, לשחזר ובפועל להציל ארבעה מבנים הסטורים ששמשו כבסיס צבאי בריטי במלחמת העולם השנייה.

המתחם נבנה בראשית שנות ה-40 של המאה הקודמת, בהתאם לפריסת מערך הכוחות הלוחמים לאורך דרך "שבות עם", במיקום אסטרטגי מרכזי בנקודה הגבוהה ביותר באזור.

המתחם מורכב מ-4 מבנים היוצרים יחד שני מבננים זה לצד זה: אחד בצורת "T" והשני בצורך "מטוס" מבנה המטוס המרכזי שימש כמועדון קצינים המחובר בחצר פתוחה למבנה לינארי. בחצר הצפונית שכלואה בין "כנף" המטוס למבנה המרכזי- ישנה גינה עם ארקדה סביבה שעוצבה בסגנון הגן הצרפתי הגיאומטרי אך מן האוויר ניתן ליראות שהצורות יוצרות פנים של סרג'נט עם שפם וכובע. יתכן שמעבר ל"קריצה" העיצובית היה לאלמנט זה גם תפקיד בזיהוי מן האוויר של המטוסים הבריטיים את המתחם (לצורך הצנחת אספקה וכד').

כחלק מתהליך השיקום של המתחם נתבקשנו לקרות את החצר הפתוחה באופן שלא יאפיל על המבנים לשימור מה שבמהרה הפך לנקודה מרכזית בפרויקט – החיבור בין ישן לחדש.

העיצוב שנבחר עושה שימוש בחומרי בניה  מודרניים  חשופים – קורות פלדה וזכוכית  הנבדלים מהמבנים המשוחזרים. הקורות ועמודי הפלדה יוצרים גריד קונסטרוקטיבי עצמאי הנוגע בעדינות מרבית בבניינים המשוחזרים. הוספה וגריעה של הפיקסלים מאפשרת  החדרת אור טבעי לרחבה המקורה עם משחקי אור וצל מרתקים, התחושה הנוצרת היא של פרגולה מרחפת יותר מאשר תקרה של בניין.